söndag 2 november 2008

Sorry

Förvirrade jag glömde ju att skriva att vi vägde hundarna inne på Loboo.....

Chaos vägde nu 21,7 kg ungefär och Liskan 21,1 kg. Så det är inte alltför långt ifrån matchvikten på dom båda...

Helgrapport

Ännu en vecka har gått..... Vi har haft bil i helgen för Maries mamma Monica har åkt ner till Gävle för att hälsa på en kompis, så vi bara tackar och tar emot. I fredags efter att vi redovisat vårt arbete tog vi bilen ut till Ersboda för att handla lite. Alltid kul med omväxling. Vi tog en sväng in på Rusta där jag hittade ett regntäcke med fleecefoder för bara 99 kr som jag hade tänkt ha till Chaos på kvällspromenaderna. Hon har så himla lätt att bli förkyld den damen så nu är det täcke som gäller på morgonturen och kvällsturen plus när vi har tränat bara för att hon inte ska bli kall. Sen var vi bara tvungna att gå in på Loboo också och jag slog på stort och beställde ett sånt där halsband som har namnet inbroderat på till Knas bara för att hon ska få vara fin hon me =) Mörkblått foder och ljusblått band med mörkblå text blev det efter lite velande. Knasa njöt i fulla drag då dom fick följa med in i butiken och hon spanade in alla möjliga leksaker och ben och tänkte nog ta med sig allt hem. Tur att man är med i mellanåt.



I lördags passade vi på att åka ut till Ön och träna lite lydnad på brukshundklubben, båda två gick riktigt bra. På Eliska är det mest finslip, medan vi har börjat om från grunden med Knas. Hon har blivit himla mycket bättre då det gäller att ta kontakt med mej under fritt följ trots att Marie leker med Eliska i närheten. Är imponerad över hur bra Chaos gick trots att hon inte sovit särskilt mycket under natten. Hon har blivit så orolig på slutet och om jag stänger dörren till mitt rum med henne och mej i så börjar hon att flåsa. Hon lugnade inte ner sig ordentligt förrän vid halv sju och Eliska väckte mej nio och ville ut och pinka så man var hyffsat trött den dan.
Sen var det till att ta det lugnt och bara vänta på att klockan skulle bli tillräckligt mycket att det skulle ge nånting att göra sig i ordning för att åka till Mariehem på korridorsfest. Roligt hade vi och man kände sig hyffsat duktig då man kom hem och insåg att vi nästan hade cyklat en mil den dagen då det är nästan 5 km enkel väg till Mariehem. Mycket trevligt folk var det där och vi hade himla kul =) Det kändes att man inte hade sovit särskilt mycket då man kom hem vid två tiden och bara ramlade i säng, tur att till och med hundarna var slut så vi var som tre slagna hjältar.

Nu ska vi snart ut och träna lite rapport i skogen med hundarna så att dom får göra nånting vettigt så att dom är lugna då vi måste ha lite tentaplugg. Är ju himla mycket lättare att plugga då man inte har en galen hund som hela tiden vill hitta på något.