söndag 27 september 2009

Snacka om hundhelg

Är så otroligt dålig på att uppdatera bloggen numera känner ja, men orken finns bara inte. Förra veckan kom Lollo och skogsarna upp, man kände riktigt hur mycket man saknade henne då man träffade henne igen! Varför kan ni inte bo närmare? Hundarna va nöjda och glada eftersom att Lollo va hemma på dagarna då vi va på skolan och dessutom tog hon ut dom på en långprommis varje dag. Så dom va nöjda och glada.
På lördagen (19/9) fyllde ja 20, så då blev det lite fest med kompisarna, Maria kom upp ifrån Övik och sen kom en del klasskompisar å så Lollo och grabbarna såklart! Tack allihop för en riktigt rolig kväll! Ska inte säga alltför mycket om den kvällen, mer än att det va riktigt roligt och att lite oväntade saker hände.

Veckan som va så blev de mest pluggning då vi hade tenta i torsdags fast vi hann med åtminstone en rapportträning ändå. Hade hunnit glömma hur roligt de var att träna rapport. Så nu satsar ja på att försöka starta på appellen i sommar å se om vi kan få till ett uppflytt. Hoppas hoppas!

I fredags åkte vi hem till Övik med hundarna för att vara med på årets kennelträff, igår va de lydnad med Eva Eriksson på Örnnästets kennel som va domare. Kan inte säga att det gick särskilt bra för oss då vi inte tränat tvåan på 1,5 månad, men de gick i alla fall. Vill säga GRATTIS till alla duktiga Hummelvikare som jobbat ihop väldigt bra resultat under året!

Hade lovat mamma att jag skulle ställa Elektra på Öviks BKs inoff utställning idag, hade tänkt åka halv nio så att hon skulle hinna se alla hundar och lugna ner sig lite, men vaknade kvart över åtta i panik =P Så de blev lite stressigt men lyckades vara där tio över nio i alla fall. Utställningen började inte förrän tio, men de är skönt att vara där i tid plus att då hann man se några ekipage i ettan också. Träffade Therese då ja kom dit och har varit som en svans på henne och Patrik hela dan =P Så skönt då man slipper vara helt själv. Polluxx va före Elektra i ringen och blev BIR och blev även BIG-2 av de vuxna, sen va de dags för Limpans tur. Hon skötte sig riktigt fint i ringen och domaren tyckte väldigt mycket om henne och hennes temperament. Så de blev ett BIR och BIG-3 tillslut. Mycket väntan blev det idag kan jag säga. Men det gick riktigt bra då Elektra charmade de två hårbollarna som vi umgicks me, eller inte bara dom utan även en hel hög med två benta också.
Therese tävlade även i lydnad idag så då stannade man kvar och kikade på dom, Polluxx va lite ofokuserad, men han fixade vittringen ändå. Tror aldrig jag sett någon bli så glad för en 6a, men om momentet inte fungerat tidigare så kan jag förstå att hon blev glad. Synd på en nolla på rutan annars hade det kunnat bli ett första pris för dem! Bättre lycka nästa gång!