onsdag 4 februari 2009

Luktar e-coli och det luktar inge gott

Har varit en riktig labbråtta idag och haft labb från 08,30 till 17. Så nu är man sjukt trött och vill bara gå och lägga sig, borde egentligen plugga mikrobiologi men orken finns bara inte.
Kan ju snabbt sammanfatta dagen med att vi har odlat bakterier i nån sorts lösning som vi skulle göra en spädning på i princip varje halvtimme i 7 timmar, blev totalt 39 provrör, 18 agarplattor och typ 57 pipetter.
Extra roligt var det då en annan grupp tagit mitt och Maries lösning så att vi var tvungna att börja om från början och låg därför en halvtimme efter hela gruppen. Var så irriterad att jag höll på att gå upp i molekyler då, speciellt då personen som tagit vårat inte ens ber om ursäkt utan bara ser det som en självklarhet att våran grupp ska börja om.
Så idag har vi gjort en massa tester och kollat på de i mikroskop. Så imorrn ska vi få kolla på de plattor som vi tagit hemma, vi provade faktiskt att ta ett tryckprov från knasas tass så det kan ju vara lite roligt att se hur mycket bakterier det finns under en hundtass.

I kväll blir det till att packa i och med att jag åker hem till Övik i helgen, sen så måste man hinna med att plugga inför tentan på onsdag, träna med Helena imorrn och städa lägenheten innan helgen. Puh kan bli tufft men det går nog. I värsta fall kuggar man på tentan och får tenta om om typ 2 veckor. Inge mer med de, är ju okej då man vet att man inte pluggat och att det är därför.
Ursäkta det osammanhängande inlägget, ska försöka ta mej tid och skriva ett vettigt inlägg sen!