lördag 28 mars 2009

Äntligen helg!

Då var det helg igen! Känns väldigt efterlängtat. Va ledig både måndag och tisdag men då råpluggade man fysiologi från morron till kväll ungefär, på onsdag var det dags för tenta. Skrev faktiskt på alla frågor, men det kändes långt ifrån bra. Torsdag började Förvaltningskursen och det visade sig att det grupparbete som vi ska göra nu går ut på att vi ska få ett fall från Umeå kommun som berör miljö, djur eller livsmedel som vi ska skriva en rapport på och utvärdera. Typ hur de har hanterat ämnet, vad de kan göra för att lösa det hela och sånt.
Har inte varit så här motiverad på länge, men det beror nog främst på att det här faktiskt är det vi kommer att jobba med sen så är läraren riktigt bra också. Han kan få det tråkigaste ämnet att låta intressant, sen upprepar han allting hela tiden så man missar ingenting.

Hundträningen går faktiskt lite framåt. Har tränat mer inkallning med ställande så när det inte är någon störning så funkar det på korta avstånd, nu är det bara till att öka avståndet och träna på säkerheten.
På hundungdomens träning så gick det inge vidare, hade inte med mej henne på fria följet (ändå går hon klart bättre än tidigare), på inkallningen stannade hon inte överhuvudtaget och på fjärren så kom hon till mej. Är lite ful och skyller det på att hon är skendräktig och är allmänt mattig just nu, för sådär är hon inte i vanliga fall. Men men vi lärde oss nånting i alla fall.
Marie och Liskan va också lite ofokuserade men det gick rätt bra ändå, på fria följet släpade hon lite men så fort Marie ökar farten så kommer hon ikapp. På inkallningen stannade hon efter flera steg så de ska vi analysera lite mer och försöka få ordning på, rutan va klockren. Sprang rakt in och ställde sig precis mitt i. Apporteringen va bra som alltid och likaså fjärren.

Imorrn kommer Therese med sin labbe valp Herman och hälsar på för att miljöträna lite med andra hundar, så då får vi en rejäl störning. Ska bli kul att se hur det lilla vilddjuret är med tanke på allt man fått höra.