torsdag 4 december 2008

Long time no see

Nu var det ett tag sen man skrev igen, har haft tokmycket den här veckan....
Nog för att det har varit onödiga grejer men, har haft labb nu tisdag, onsdag och torsdag. I tisdags hade vi en luft labb som egentligen bara skulle ha tagit en timme, men den tog typ 2,5 varav 2 timmar och 25 min var dötid, gick ut på att vi skulle ta en speciell pump och gå till ett ställe där vi ville kolla om det fanns flyktiga organiska ämnen i luften sen skulle den stå där i en timme medans vi mest bara satt och gjorde ingenting. Första provet var väl helt okej då vi var inomhus, men det andra var mindre roligt då vi satt ute i en busskur som tre miffon i en timme och halvt frös ihjäl, efter det var man så död och seg så man sov mest större delen av dagen.

Sen igår så började vi 12, men fick veta att gaskromatografen hade strulat och att det skulle ta två timmar till innan vi kunde få resultatet. SUCK så det var bara till att gilla läget och flumma runt på skolan i två timmar för att sitta i en halvtimme och räkna ut två grejer som inte gav nånting och sen åka hem. Var smått frustrerande då det var ett obligatoriskt moment, annars hade man bara struntat i det för man fick inte veta nånting intressant alls.

Idag hade vi en "fisk-lab" där vi skulle ta reda på om det finns PCB i strömming. lite roligare och grymt mycket mer flummigt. Stackars Joakim var slav större delen av dagen, fast jag tror att han hade roligt han me. VI fick mosa den i en homogenisator, sen evaporera homogenisatet och dekantera allt. (kan så mycket fina ord nu så jag måste bara använda dom) för att sammanfatta allt så gick det ut på att vi blandade fisken med salt och lösningsmedel för att lösa fettet där PCB fanns och sen så avdunstade vi lösningsmedlet och kvar fanns mest bara giftet.
Müüüüche intressant, men troligen sånt som vi kan tänkas hålla på med sen.

Hundstackaren har bara fått nöja sej med några skogspromenader den här veckan, men imorrn ska vi klämma in ett träningspass med Helena och Gibbe och på lördag ska vi troligen träna med Helene och hennes Thea. Sen däremellan ska vi jobba på JulEPPn på kårhuset och jag ska kanske ut en sväng, är ganska rejält nervös men ni får rapport sen då jag vet vad jag tycker om saker och ting =P
Så imorrn blir det nog tajt om tid, men det ska nog gå att lösa ändå.