torsdag 27 november 2008

Hundträning

Var och tränade med Marie och Helena på grusplanen här i Carlshem som numera är snötäckt. Tror att både jag och Chaos behövde en genomkörare. Kändes att man inte tränat seriöst på alldeles för många dagar. Gibbe och Helena var duktiga som vanligt. Är grymt imponerande att se en så "liten" valp vända då matte ropar trots att det fanns två andra hundar i närheten som var himla intressanta. Dom är så duktiga att man får prestationsångest =P
Har jobbat mig igenom ett antal veckor på planeringen nu så vi har kommit förbi fritt följet (behöver fortfarande finslipas) samt läggandet. Läggandet är riktigt bra nu. Hon bokstavligen kastar sig ner på marken för att få bollen, men inkallningen är desto sämre. Måste verkligen lusläsa "Med sikte på 10:an" för att se hur dom har gjort. Alltid bra med tips och andras synvinklar när man har kört fast själv. Funderar på att lära in tasstarget och träna in rutan på så vis. Har provat så många olika sätt och två tjejer i klassen har lärt in den på det viset och säger att det funkar bra så man kan ju alltid prova. Funkar det inte så får man helt enkelt hitta ett annat sätt.

Tiden går fort då man har roligt, på söndag är det första advent och snart är det jullov =) JEEEY säger jag för det börjar kännas att man avverkat ett antal kurser på kort tid. Har ju dessutom inte varit hemma sen i slutet på september heller och nu känns det hur mycket man saknar alla. Men det är ju "bara" tre veckor kvar nu. Måste verkligen börja fundera på julklappar åt alla.