fredag 1 maj 2009

hästdreggel i håret

Igår blev det en väldigt lugn dag, med film, popcorn och glass hemma i Köpmanholmen. Det var riktigt skönt att bara dega och ta det lugnt en sån här dag.

Efter att Marie åkt hem gick jag ut i stallet och donade en stund. Har faktiskt saknat det riktigt mycket för det är ganska rogivande att mocka och hålla på, så länge det inte blir varje dag året runt. Blev till och med så ambitiös att jag tog in köttbullen och försökte få bort lite vinterpäls på honom. Efter en halvtimme va halva hans vikt i hår på golvet men det va fortfarande oändligt mycket kvar. Sen så gjorde man iordning honom och körde lite markarbete så att han skulle bli lite mjuk och smidig, funderar på att longera han en sväng imorrn. Han är så pigg  och glad nu, så det är så roligt att se han. Om inte vagnen hade varit så svår åtkomlig hade jag stuckit ut och kört honom en sväng imorrn. En nackdel med att han har så mycket energi är att han blir så odräglig, han orkar inte stå still på gången utan vill gärna trampa runt lite och kolla om man har nå godis på sig, sen så finner han stort nöje i att ta tag i byxorna på en och rycka då man kratsar hovarna. Jättekul, tur att man va själv då han höll på. Sen när man slängt ut han i hagen igen så pratade man lite med Lego som tog tillfället i akt och dregglade ner håret och hela ansiktet på en. Riktigt mysigt va de, speciellt då han lekt i leran först. Dom är roliga dom!

Tränade Chaos på rutan idag också, då vi strött sågspån runt och det va inga problem alls. Hoppas bara att hon inte får hjärnsläpp på tävlingen så ska vi nog ta poäng på allt utom kanske inkallningen för då stannar hon alldeles för sent.