tisdag 28 april 2009

Har tenta imorrn på förvaltning, är så omotiverad att plugga att jag snart inte vet vad jag gör! Att man kan vara så omotiverad, men snart så är det bara en tenta kvar innan sommarlov. Wehey!

Kan inte precis säga att hundträningen gått särskilt mycket framåt nu heller, låg ju sjuk i typ 5 dagar på påsklovet innan vi åkte söderut så då fick Chaos inte gör nästan nånting utan hon låg mest bara och sov hos mej. Sen så åkte vi ju iväg till Skinnskatteberg och va borta i 4 dagar till. Så hon hade rejält med energi sen när man kom hem igen. Äntligen har hon gjort av med all överskottsenergi, men då man va dum nog att träna då hon hade den där extra energin och inte lyssnade ett dugg på vad man sa så har man lyckats "förstöra" flera moment. Rättare sagt så funkade ett moment som jag ville igår och det va apporteringen. Känns mindre bra då tävlingen är om en och en halv vecka. Men men man får se det som en träning. 
Fick pm:et idag föresten, det är 5 st anmälda till tävlingen och då är det jag, Marie och Sanna (en klasskompis som har Flat) plus två till. 3 av 5 hade tävlat i tvåan tidigare med diverse 3:e pris så det känns på nått mysko vis bra att ingen är någon direkt stjärna. Det va ganska bra att det var förlottat och att jag startar först och Marie sist för då får vi ligga på varsin kant på platsliggningen. Fast hade nog hellre startat sist men men man får inte alltid som man vill. Det är ju bara att gilla läget och ta det som det kommer. Går det inte så går det inte. Då blir det start i Umeå i juni igen. Inget mer med det.
Jag har som räknat med att nolla inkallningen för den sitter inte alls som den borde. Sen är hon grymt okoncentrerad på fria följet nu, är seg på läggandet, drar åt vänster och ställer gärna två tassar utanför rutan, behöver ett extra kommando för första sättandet på fjärren, på hoppet kan hon med 50 % chans strunta i att sätta sig och hoppa tillbaka. Så det enda som riktigt funkar och som vi borde få en 9 eller 10 på är apporteringen, men bara därför kommer hon att tjuvstarta och nolla den också. Känns inge riktigt bra det här, men målet är att det ska gå bättre än förut så vi ska alltså slå 111 p. Inte alltför oövervinnligt.

Idag efter seminariet vi hade (som vi helt missuppfattat) så blev det lite panikstädning, för mormor och morfar skulle komma. Mormor skulle kolla ögonen här i Umeå så då hade dom tagit med sig lite fika och stannade till här en sväng. Mippan fick följa med hon också. Chaos va faktiskt inge vaktig alls utan riktigt snäll och gick bara och pussade på henne hela tiden, men Eliska fick nå hjärnfel och tyckte att de va mindre kul. Roligt att se tjockisen i alla fall. Och hon bara gillade läget och låg och sov i vårat kök medan vi fikade. Alltid kul med lite besök från släktingar.