måndag 9 mars 2009

Uppdate

Nu är det i alla fall bestämt att Marie ska tävla Liskan den 9:e maj och jag Knas, känns faktiskt riktigt bra för bägge ekipagen. Marie och Liskan har en grym kontakt så där är det bara lite finslip på att inte ge onödiga DKn typ titta på hunden och sånna saker. Sånt som är väldigt lätt att träna bort.
Jag och Knas kan faktiskt de flesta momenten nu, hon har till och med börjat söka sig in i rutan då jag inte säger stanna så det känns riktigt bra. Hon verkar ha fattat vad det går ut på nu! Läggandet är riktigt bra och apporteringen en 9:a eller en 10:a, fria följet behöver alltid finslipas men det tar sig. Fjärren flyttar hon sig lite på, men inte alls nå mycket. Våran akilleshäl är ju inkallningen med ställande, men har fått ett jätte bra tips av Lollo som vi provat lite och det verkar funka riktigt bra.
Nää nu är man tävlingssugen och vill ut på plan och ha roligt, får man dessutom höga poäng så är det inget man gråter över =P

Vi började kolla runt lite på Umeå HUs hemsida och såg att dom ska börja en lydnadsträningsgrupp som tränar typ 1 km ifrån oss så det ska vi börja gå på, alltid bra att träna med andra hundar plus att det alltid är lättare att ta sig ut och träna seriöst om man är fler. Så på torsdag ska vi se vad det är för något och träna en liten stund i alla fall. Senare under våren ska det vara freestyle instruktörer där också så man kan ju alltid lära in de och ha det som en belöning mellan momenten eller nått. Det skadar ju inte att prova på olika saker =)

Ska även ta mig i kragen och börja massera dom lite smått, speciellt efter att dom sprungit i skogen, beställde boken "Friskvård för hund" på bokrean och den verkar riktigt bra. Står bland annat hur man ska konditionsträna, massera och lite om syreväxling så nu är man sugen på att börja med de. Ska bara göra klart grupparbetet vi har nu, plus en labbvecka med redovisning sen är det ju tenta igen. Mycke på gång nu. Tur att man inte går så långa dagar då man har labb, sen så är vi lediga fyra dagar på två veckor också.