tisdag 26 maj 2009

Jadu vad säger man??

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1160909300600&oid=20444826822

Lyckades hitta den här länken på en sida och var bara tvungen att gå in och kolla vad det är för nått. Det handlar i alla fall om att Ceasar Millan ska ta och sluta med sina barbariska metoder och sin "pack-leader crap". Vad säger man? Ganska intressant att läsa alla kommentarer om att man inte ska vara flockledare till sin hund utan om man är det så är hunden bara rädd för dig. Visst kan jag förstå att man kan vara väldigt emot när han använder elhalsband och andra såna grejer, det tycker jag också är fel, men att säga att allt som har med ledarskap att göra är bluff..... Har dom inte lyssnat på en enda etolog som säger att man ska fungera som en flock, eller har dom inte sett att en hund ofta tycker bättre om den som säger ifrån och sätter gränser än den som bara ger den kärlek och inte säger ifrån. Tur att man vet vad man själv tycker om hundträning och vilka metoder man bör använda och inte.

Till nått roligare, va ut och tränade lydnad en sväng igår. Bägge hundarna hade sån grym energi, så allt blev inte helt rätt men dom hade roligt i alla fall. Ska ta och klippa ihop Chaos film från träningen, tyvärr så tog batteriet slut under Liskans fria följ så det blir ingen Liska film den här gången, men vi ska ut och träna ikväll igen så då kanske det blir en. 
Jag hoppas verkligen att vi kan ta lite mer poäng än förra gången, men samtidigt så är det svårt att ta mindre =P Vi borde ta poäng på rutan i alla fall då hon är klockren på träning och man kan skicka henne på typ 20 m avstånd istället för 10.