onsdag 7 januari 2009

Asterpix Interactive Video - Documentary - BBC - Pedigree Dogs Exposed by Eric

Vars är vi på väg?

Direkt länk till filmen

Var inne och läste på Kattis blogg idag och hon hade lagt ut den här filmen. Nyfiken som man är så började jag titta, men var tvungen att sluta! Hur kan vi låta det här gå så långt?

Är pengar så viktigt att vi struntar i hur våra kära husdjur mår? Man blir så otroligt irriterad och elak då man ser något sånt här och det allra värsta är att man vet att det för det mesta är sant. Vi avlar på det mesta idag, eller inte vi utan den hög med oseriösa uppfödare som finns överallt och som trots sin osunda inställning till sina hundar får sälja sina valpar och mer därtill.
De skulle kunna avla på precis vad som helst och ändå få sälja alla sina valpar till ett högt pris. Något mer som irriterar är de som gör blandras parningar och får sälja sina valpar för nästan lika mycket som en renrasig. Om vi ska satsa på blandras avel så kommer vi inte att ha någon koll på sjukdomar och problem inom rasen överhuvudtaget och istället för att få en friskare hund som många säger så är det stor risk för mer sjukdomar och för mer problem då man kan avla på vilken hund som helst. SKK har då ingenting att säga till om, utan kan bara titta på.

Kan inte uppfödarna istället känna ett visst ansvar och helt enkelt ta bort de sjuka hundarna från avelsbasen och se till att de linjerna inte förs vidare? Är det ingen som tänker på hundarnas bästa numera? Blir tokig!!!! Blir så arg då man ser sånt, men det är tur att det finns seriösa uppfödare som tänker på det här med sjukdomar och hundens bästa. Hoppas bara att fler tänker som er och att fler valpköpare inser misstaget med att köpa hund från fel uppfödare!