lördag 13 december 2008

5 skoldagar kvar

Nu är det bara 5 skoldagar kvar innan det är jullov, är riktigt efterlängtat. Det börjar kännas både i skallen och i kroppen att det varit fullt upp hela hösten, men snart kan man åka hem till lugna Övik och bara ta det lugnt (bara lite plugg över jul).
Avslutade organiska kemin i fredags så det känns skönt, men tentan är inte förrän den 15 januari tillsammans med biokemin. Kan bli kul att plugga in typ 10 kapitel kemi.

I fredags var vi upp till Danke (allmänna kemiläraren) och frågade om han rättat tentan, kändes bra då han sa att han hade rättat 20 av 60. Med tanke på att sista dagen för att rätta är på måndag om man ska följa universitetets standarder. Men han var snäll och rättade tentan medan vi var där. Grymt skönt var det att få veta att man fått VG på tentan med 31,5/36, Marie var snäppet vassare och tog 33/36. Så nu har man ingen mer tenta förrän i januari. Har nog inte riktigt fattat att jag inte behöver plugga om allmänna kemin än, har som tagit lite tid för det att sjunka in. Fast det som är ännu skönare är att de flesta av poängen man tappade berodde på slarv så man hade egentligen kunnat få ännu bättre. Sen så har vi lämnat in alla rapporter också så det enda som är kvar nu fram till den 15:e är att plugga inför tentan.

Tränade med Helena, Henrik, Marie, Gibson och Eliska igår, Knas fick också vara med en sväng men tränade mest passivitet och platssittande. Det var jätteskönt att se att Gibbe inte var nå rädd för Liskan utan bara lite reserverad i början. Chaos uppförde sig bra, men hon fick som ingen chans att missköta sig heller. Liskan var på topp då det snöade, alltid lika roligt att se henne i nysnö är som att se en liten valp då hon studsar runt där super lycklig.

Har äntligen köpt alla julklappar nu också (utom till Marie men vi ska byta efter jul) och har till och med slagit in alla. Är så mysigt att sitta där och slå in alla paket och bara få den där julkänslan, var så inne i det att vi till och med provade att baka knäck i mikron som nu stelnar, kan bli intressant och se hur det blir =)