söndag 1 februari 2009

Maries bilder från idag







Knas har blivit en riktig knähund på slutet och ska bara sitta i knät då matte sitter framför tvn



Veckorapport

Eftersom att vi var lediga i onsdags så passade vi på att bada bägge hundarna, kan säga att det inte var särskilt uppskattat. Då hade vi två sura, blöta rödskallar som bara låg och blängde på en och som fick damp med jämna mellanrum för att torka sej. Dom är roliga ibland, dom har ju så mycket personlighet!

Tränade med Helena och Gibson i fredags, Gibson var på bushumör och ville inte riktigt göra som matte sa. Men han hade roligt i alla fall. Våra två knäppisar var med för det mesta men ändå inte riktigt. Måste ta itu med fria följet nu så att det funkar på Knas. Hon tappar koncentrationen hela tiden och allt annat är mer intressant än matte. Blir tokig! Men då det gäller rutan har jag kommit på en ny taktik, ovanligt va? =P
Nu ska vi prova att skicka henne igenom rutan med kommandot "Framåt" och sen när hon lär sig att det är att springa rakt fram så använder man kommandot "Broms", samma kommando som vi har i skogen då hon ska stanna och vänta in oss. För då vänder hon sig automatiskt om och väntar tills man kommer till henne. Man kan ju som alltid prova och om det inte fungerar så har man inte förstört något kommando.
Inkallning med ställande blir jag däremot tokig på för hon stannar inte förrän hon står max 3 m framför en. Skulle verkligen behöva några tips om hur man kan träna in det!!!!!!!
Det var bara så roligt för apporteringen sätter hon verkligen, hon springer klockrent ut och sen sätter hon sig fot med perfekt position, så nånting sitter i alla fall men det är mycket jobb innan hon är tävlingsklar.

Liskan däremot är det mest bara en massa finslip på. Mycket positionsträning på henne me och få henne att vilja vara med. Hon är ju som hon är och vill gärna gå och filosofera lite då man går fria följet, men resten är hon duktig på. Vill bara få bort att hon går in från sidan på rutan. Känns onödigt om man skulle få avdrag på en sån sak.


Idag tog vi oss i kragen och tog en rejäl långtur med hundarna i skogen. Blev nästan en och en halv timmes springade för deras del och en massa klättrande för våran, var verkligen upp och ner för backar på små stigar, men vi hittade ut tillslut. Man måste passa på för nästa vecka är det labbvecka och då går man ganska långa dagar och sen så måste man tentaplugga också. Har ju tenta nästa onsdag. Sen är det lugnt i några veckor i alla fall.

Glömde ju skriva att jag klarade kemitentan!!!!!! Båda delarna dessutom! Är så otroligt glad att man slapp omtenta! Vi var tydligen bara runt 10 st som klarade organ kemin, klarade den dock bara med två poäng men men. En klarad tenta är en klarad tenta så de så! Så nu behöver man aldrig mer läsa kemi om man inte är dum nog att byta program.