måndag 10 augusti 2009

Tiden som varit

Nu va det ett tag sen man skrev här igen, fy skäms på mej. Men orken att ta tag i det hela har bara inte funnits.

Under semestern tog jag itu med stallet och skurade Pigges box plus att jag gick igenom alla mina grejer i stallet för att se vad som kunde säljas och vad som ska sparas. Så nu är det lite mindre grejer där.

Sen så åkte jag och Marie som vanligt ner till Rättvik sista helgen i juli och stannade där i fyra dagar, lite synd att vårt tält läkte och att det regnade två nätter, så man var inte alltför pigg då man kom hem, men sånt är livet. Roligt var det i alla fall, enligt tidningarna var det 100 000 personer där utöver de 11 000 som bor där jämnt, å de märktes. Fast är lite besviken att det inte va fler snygga bilar, dom kanske kom senare under veckan då vi åkt hem. Kan knappt vänta tills min bil är färdig så man får ta den ner, fast vem vet nästa år kanske man tar Cadillacen ner å då blir det cruising hela natten lång!

I helgen var det ju hemma tävling här i Övik, så mamma va snäll och skjutsade mig upp till Torpet i lördags. Hade sagt innan att jag ville ha vilket startnummer som helst förutom 1, å vad tror ni jag drog för nummer. Självklart ettan! Platsliggningen va lugn då det bara var tre anmälda å vi hade så trevligt då vi stod gömnda att jag och en som hade en Berner inte hörde då Elenor ropade att vi kunde gå tillbaka, börjar bli lite för lik mamma =P
Under Fria följet uppförde sig Chaos inte alls utan agerade dammsugare och luktade och hade sig. Hon satte sig inte under en halt och till och med släpade, inte riktigt min hund som alltid brukar gå före och va otroligt snabb.
Under läggandet va jag säker på att hon satt med tanke på hur mycket vi nött sättande under gång den senaste tiden, men hon låg så fint så då jag vände mej om så de va skönt.
Inkallningen gick riktigt bra och jag behövde bara ta ett DK för att få henne att stanna, men sen då jag ropade hit igen efter ställandet så fatta hon noll och stod kvar, men men de blev en sexa allt som allt så jag är himla nöjd.
Under rutan fick hon nå knäpp och drog åt vänster och hittade inte rutan, och när jag började dirigera henne blev hon ännu mer förvirrad och kom tillbaka till mej, så jag skickade henne en gång till å då springer hon klockrent in.
Resten gick lite segt, men med tanke på hur varmt de va så va de inte så konstigt. Vi landade trots allt på ett tredje pris på 126,5 poäng och en andra placering efter solklara vinnarna Marie och Eliska.

Sen på kvällen var det avskedsfest för en kompis som ska plugga till läkare i Ungern och som flyttar snart. Kommer att sakna dej grymt gumman!
Jag hade så otroligt kul å kvällen blev grymt lyckad!
Det blev efterfest till efter sju på söndag morgon, sen så la man sig och so v till halv två innan man va så pass nykter att man kunde köra hem, slutade dricka rätt tidigt så de va lugnt.

Tack allihopa för en riktigt rolig kväll! Vad hade man gjort utan er??

Poängen från tävlingen

LKL 2, 090808, Örnsköldsviks BHK, off

Domare: Lena Svensson

Moment

koeff

Summa

Kommentar

Platsliggning

10

4

40

Fritt följ

6,5

3

19,5

Position ojämn, står vid halt, snusar, släpper helt

Platsläggande

9

1

9

Något sent ligg

Inkallning med ställande

6

2

12

Långt stå, 2 kommando, DK inkallning

Sändande med ställande

0

3

0

Bra 2:a gången

Apportering

7

2

14

slams, lite tugg, avslut

Fritt hopp över hinder

6,5

2

13

DK, tar i

Fjärrdirigering

5

2

10

Många kommandon

Helhetsintryck

9

1

9

126,5

3:e pris och en andra placering av tre