lördag 6 juni 2009

Det är helt sjukt!! Vi vann!! Det började mindre bra med att jag va tvungen att ta ett DK på sättandet efter platsliggningen, men domaren verkar inte ha märkt de eller så brydde hon sig inte. Sen när vi gick in på plan för fria följet tyckte jag att hon va lite ofokuserad, men när vi väl kom igång va hon helt underbar. Hade världens kontakt för det mesta, fast hon tappade några gånger. Men hon va fortfarande en klar förbättring mot tidigare gånger. Sen under läggandet så va hon bara fokuserad på mej. Inkallningen va hon så taggad på att hon inte stannade, men det hade jag som räknat med. Prioriterade fart och glädje under hela programmet framför att hon skulle stanna. På rutan så sprang hon rakt in och jag trodde hon skulle springa förbi, men när jag vrålade STANNA så började hon smyga lite mot mej och mot vänster kanten så jag bara tänkte att nu ställer hon två tassar utanför, va dock bara 1 dm ifrån men alla fyra tassar var där dom skulle! På apporteringen va domaren grymt snäll med oss, för Chaos va klockren på väg ut, men på tillbaka vägen tuggade hon som bara den och sen så sprang hon förbi mej så jag fick ropa två gånger. Hörde domarens kommentar att det såg så bra ut från början och att det va så synd att hon fick damp =P. På fjärren satte hon sig på en gång på bägge skiftningarna, stod bara och gapade så tävlingsledaren stod och flinade. Va så otroligt lycklig då jag gick av planen att jag fullkomligt struntade i poängen. Jag hade kunnat gå av planen efter rutan bara för att nånting funkade. 

Sen fick man ju världens chock också på prisutdelningen! När dom hade ropat upp den som kom fyra insåg jag att jag skulle hamna på pallen och va nog glad då! Sen så mumlade hon nånting om att tvåan och trean hade åkt hem så vinnare av klass 2 var Linn Sundberg med Hummelviksgårdens Chaos af Mitzy. Jag höll på att dö! Man gick i chocktillstånd och hämtade protokollet. Kunde dagen bli nå bättre?

Sen så kom Therese och pratade med mej om att jag kunde få ta en Briard hane på foder i antingen november eller december, så nu börjar jag fundera på om jag ska köpa en Schappe eller om jag ska ta en Briard istället, allting bara snurrar i skallen så jag sa att jag skulle kolla lite på kombinationerna och känna efter lite. Tur att man har tid på sig att bestämma sig. I och för sig så är det mer att jobba med med en Briard, men samtidigt är dom rätt stora. Aja får fundera på det här och känna efter rejält innan jag säger nått mer