söndag 17 maj 2009

Pollen, spår och annat skoj

Igår va vi ut i skogen och la två riktiga spår åt hundarna, det blev inte riktigt full längd på dem, men istället så fick de ett antal svårigheter som att spåret korsade stigar och gick ut på mossa och liknande. Jag skulle vilja säga att dom klarade det riktigt bra, men det kan jag inte precis säga. Eliska tappade spåret några gånger och hade dålig fokus, men hittade alltid tillbaka till det igen. Chaos däremot hade noll koncentration och spårade fort som bara den. Hon tappade spåret hela tiden och ägnade större delen av tiden åt att ringa för att hitta åt det igen. När vi kom till en pinne försökte jag stanna henne och leka med pinnen men det gick knappt, hon skulle vidare och dom där tråkiga pinnarna kunde matte leka med bäst hon ville själv. Funderar på att gå tillbaka rätt långt för att jobba med koncentrationen och farten på henne.

Sen på kvällen så kom Joakim och kollade på Robinson med oss, Chaos blev helt överlycklig och skulle bara ligga med huvudet i hans knä och ville bli kliad. Hon är ju för söt den hunden. Sen när vi följde han en bit på vägen så såg vi en liten brun boll sakta ta sig över cykelvägen, en igelkott, det finns hur många som helst härikring. Chaos är lika fascinerad varje gång, hon vet inte om man ska jaga dom eller om dom är roliga så man ska leka med dom. Så det hela brukar sluta med att hon står och stirrar på dom och piper medans man försöker släpa henne därifrån. 

Idag är man inte särskilt pigg att göra nästan nånting, björkpollen halten i luften är hög idag och det känns i skallen. Man blir så jäkla trött och slut av allt. Orken finns bara inte där. Trots att man tagit två olika mediciner som faktiskt hjälper, men ändå så känner man av de. Jobbigt, jobbigt...... Men men hundarna får ta det lugnt nu under dan så kan vi göra något ikväll så det blivit svalare och allt lagt sig. Funderar på att göra ett uppletande med dom idag, det var ett tag sen sist. Sen kan dom få köra lite rapport imorrn. Har börjat variera träningen rejält nu för att dom inte ska tröttna på lydnaden.