onsdag 11 november 2009

Träning

Dagarna bara försvinner numera, tycker man knappt hann komma hem innan det gått en vecka och Nike har blivit hela 9 veckor. Vi har inte haft nå bråttom alls med träningen utan mest belönat spontana beteenden och nu har vi till och med börjat döpa sitt. Tycker hon börjar funka riktigt bra med det, hon är ju så lätt belönad lilltösen. Vi har även börjat träna in lite ligg, kontakt och give-me-five, hon har så lätt att börja använda tassarna så då kan man lika gärna göra det till ett trick. När vi är ute har jag även börjat belöna då hon tar kontakt med en och går på vänster sida, man kan ju som lika gärna börja lägga grunden inför lydnaden nu och så länge man tränar kravlöst så borde det fungera. 


Idag hade vi våran vanliga träning med Helena och Gibson, Therese och Polluxx, Patrik och Castor, Marie och Elektra och jag och Nike. Jag tränade mest passivitet, lite sitt samt att hon skulle följa med mej trots störning. Hon var så duktig och tog mycket kontakt trots störningar runt omkring. Hon verkar även ha släppt det mesta efter Chaos attack för nu ville hon verkligen fram till Gibson och hade svansen i vädret och tyckte att livet lekte. Så otroligt skönt att hon inte är rädd. Enda gången hon kan bli lite osäker är om den andra hunden är väldigt på och "yvig" då backar hon gärna in mellan mina ben och kikar en stund innan hon går fram och kollar av och leker. Hon är otroligt duktig på att avreagera och gå fram och kolla om något händer. Som igår då våran ena plastlist som vanligt ramlade ner och Nike reagerade först men gick snabbt fram och kollade vad det var som lät. Ett helt acceptabelt beteende enligt mig!


Blir fortfarande inte klok på Chaos-situationen. Vet inte hur lång tid man ska ge henne för vill verkligen inte ta bort henne då hon är en fullt frisk hund som är riktigt trevlig då det inte handlar om andra hundar. Men kan ju samtidigt inte ha kvar henne eftersom att det inte funkar med valparna. Kommer att få gråa hår innan den här historien är över!!!!