torsdag 12 mars 2009

Hundträning med hundungdomen

Nu har vi kommit hem från första träningen med lydnads och freestylegruppen som Umeå Hundungdom anordnar. Både hundarna och vi är helt slut, både i kroppen och i huvet.

Det hela började med att ambitiös vi gick en timme i förväg för att vara säkra på att vi hittade och det hela slutade med att vi var där en halvtimme för tidigt. Så vi gick runt där och hade det mysigt tills det började komma några ekipage. Blev lite irriterad där ett tag då en person med en dalmatiner lyckades släppa fram sin hund till Chaos två gånger trots att jag backade och gjorde allt för att få Knas att fokusera på mig och inte bli arg. Andra gången tände Knas till lite men lugnade sig hyffsad fort. Lite jobbigt var det med en massa nya hundar som dessutom var rätt ouppfostrade och var lite varstans.
Stina som höll i det hela var hur duktig som helst, trots att hon bara var 17 och tog verkligen tag i hela träningen och delade upp oss i olika grupper. Jag, Marie och Sanna som tävlade i tvåan fick gå på sidan och köra fri träning medan de andra som hade lite problem med allmänlydnaden fick hjälp av Stina plus några till. Sen när vi hade tränat i typ 40 min så samlades vi igen och fick prova lite enkla freestyle övningar. Knas gjorde de hon skulle men hade lite svårt att fokusera och började bli lite trött, medans Eliska freestyle experten lärde sig att snurra typ utan godis efter två minuter. Helt sjukt vad fort hon lärde sig. Så nu är Marie himla taggad att träna de på sidan om lydnaden som en motivation.

Både Knas och Liskan uppförde sig exemplariskt så vi är så stolta över dom så!! Så nu ska vi börja träna med den här gruppen varje torsdag, ska bli ganska skönt att ha en fast träningsdag så att man blir tvungen att ta sig ut och träna även om man inte är så jätte motiverad.