tisdag 3 mars 2009

Har verkligen världens bästa hund =)

Bara för att jag sagt att vi ska sluta tävla lydnad har min kära knasboll gått som en dröm tre träningar i rad, så nu är man grymt sugen att starta den 9:e maj här i Umeå. Ska hjälpa Marie att tävlingsträna Liskan också så att vi har två ekipage ute på plan då.
Vi tränade en sväng idag och började med en platsliggning med skymd förare i typ 2 min, blev lite kortare då det var ett tag sen sist man la och det kan ju vara bra att det inte blir alltför länge då.

Sen så körde vi igenom Liskan och Marie först och det såg grymt bra ut, några småmissar men kontakten och glädjen fanns där hela tiden och det är ju huvudsaken. Som det ser ut på träning så är det nästan garanterat ett första pris och då är det bara några små dk:n som ska bort och lite finlir på några moment sen är det lugnt.

Jag och Knas har nog lite längre kvar, men det är på rätt väg i alla fall. Glädjen är det absolut inge fel på och kontakten börjar bli riktigt bra. Knasas problem är att hon glömmer att lyssna för hon blir så ivrig. Så inkallning med ställande är nu våran akilleshäl som vi ska nöta riktigt på för att få det att funka, men vi borde ta mer poäng än förut i alla fall och allt som är en förbättring är en vinst.

Har helt glömt bort att skriva att jag klarade mikrobiologin med marginal dessutom, det trodde jag inte men är grymt glad och lättad över de. Så nu är det ett grupparbete och en laboration som ska redovisas om två veckor sen är tentan på Fysiologin den 25/3, så snart ska man väl börja råplugga, har faktiskt varit duktig och börjat. Vi ska ta oss i kragen inför den här tentan och vara ute i god tid för att slippa tentaångesten och all stress som kommer om man inte pluggar.

Vi ska nog ha "hund-date" några i klassen och träna lite lydnad och bara umgås ett tag. Förhoppningsvis blir det Therese med lille Herman som är en labbe hane på drygt 12 veckor, Helen med Thea, Annelie med Jackpot, Jag med Knas, Marie med Liskan och Emelie och Anna Britta hänger nog på utan hundar. Alltid kul då man träffas utanför skolan också