torsdag 30 april 2009

Lite mer positiv

Det senaste inlägget blev lite väl negativt känner ja, har så lätt för att bli världens pessimist då träningen inte går nå bra och jag är lite småstressad.

Helene frågade på tisdagen om vi va sugna på att följa med och träna lite lydnad med henne och några andra ekipage som va uppe i elit. Varken jag eller Marie va väl sådär jättepeppade, men vi tänkte att det är lika bra att passa på då man har bil och man kan ju alltid lägga en platsliggning.
Så vi åkte dit och la en elitplatsliggning med nya hundar och Chaos låg snällt och fint trots att hunden bredvid hade gått och spänt sig mot henne tidigare. Riktigt skönt va de. Så platsen är inga problem alls. Den borde hon ta fullt på om hon inte blir okoncentrerad och inte sätter sig. 

Sen så tränade jag och Marie litegrann på sidan för vi tränade två och två och utvärderade varandras träning. Har nu lärt mig att jag måste ta ett Dk på läggande under gång för att få ett bra läggande, en så blir det ett Dk till på inkallningen. Men nu stannar hon hyffsat fort om jag använder kommandona Chaos Kom och Stopp. Rutan ska vi ta och lägga leksak mitt i så att hon söker sig mot mitten och inte drar så mycket åt vänster, apporteringen va klockren trots att vi lånat Helenes apportbock. Fjärren är hon lite seg på, men hon gör skiftningarna hyffsat i alla fall. 
Som sagt får vi bättre poäng än tidigare så är vi nöjda för det är ett steg i rätt riktning.

Marie och Liskan gjorde det riktigt bra dom också och vi kom på några saker som vi ska fokusera på innan tävlingen. Så det här ska väl gå bra! 

Gjorde bort tentan igår, sen va det bara att åka hem och käka lite och packa innan vi åkte hem till Övik igen. Det känns bättre att sitta hemma i Övik då dom smäller än att behöva störa grannarna som har småbarn. Så otroligt onödigt om de skulle bli rädda.

Jag och Lollo pratade ihop oss igår så nu har vi startat projekt Beach 2009, ett program med ett antal regler som gör att vi ska börja träna mer och äta bättre. Va så motiverad igår efter att vi pratat om de att jag gav mej ut och joggade, men det sa knät stopp för ganska snabbt. Så idag har man vätska i knät och relativt ont men det går ju över. Har man tur kanske det går bort då man börjar träna om man tar det lugnt i början och bygger upp musklerna ordentligt. Men det känns lovande i alla fall, både hon och jag är motiverade nu, har dragit med mej Marie också och Emelie lät som att hon va sugen på att hänga på.